Ook telefoon recycling is belangrijk voor ons milieu. Al dan niet in combinatie met ander computerafval halen we ook telefoons op voor recycling. Deze service is alleen voor bedrijven en niet voor particulieren. Wilt u oude mobiele telefoons inleveren? Dan halen wij ze gratis bij u op, mits het samen – eventueel in combinatie met computerafval, meer weegt dan 200 kilo. Gaat het om minder dan 200 kilo, dan komen de kosten van het ophalen op 100 euro.
IT-recycling – Hoe werkt het?
Stap 1: Maak een afspraak
Klik “Afspraak maken” en kies voor “Computer recycling”.
Stap 2: Aantal kilo
Geef aan of het meer of minder is dan 200 kg. .
Stap 3: Datum plannen
Maak een afspraak en je ontvangt een bevestigingsmail met een ophaal datum
Stap 4: Transport
Op de afgesproken dag halen onze chauffeurs alles op.
Stap 5: Certificaat
Binnen 5 werkdagen krijg je een milieu certificaat, transport document en de nul-factuur.
Oude mobiele telefoons inleveren tegen een vergoeding
Denkt u dat uw partij uitgediende telefoons nog waarde heeft, dan kunt u als bedrijf ook de oude mobieltjes inleveren door ze door ons te laten opkopen. Het is natuurlijk zo dat een telefoon heel weinig gewicht in de schaal legt. In gewicht maken de telefoons dan ook nauwelijks een deel uit van de mix die we elk jaar weer recyclen. Maar toch is een juiste recycling van telefoons belangrijk voor ons milieu. Bij IT-Recycling worden de telefoons dan ook gescheiden en apart behandeld.
Telefoon recycling proces

Allereerst zit er in elke telefoon een batterij. Dit is meestal een lithium batterij. Volgens de nieuwe WEEELABEX normen moet de batterij uit de telefoon gehaald worden, voordat de telefoon verder wordt verwerkt. Vooral bij een iPhone is dat een nogal lastig klusje.
Een ander probleem met de lithium batterijen is dat ze nogal brandgevaarlijk zijn. Vooral als ze beschadigd raken en intern kortsluiting maken, kunnen batterijen spontaan in brand vliegen. Bij IT-recycling worden de lithium batterijen uit de telefoon dan ook apart en speciaal brandveilig opgeslagen.
Verder heeft elke telefoon een TFT scherm. In dit scherm zit kwik. De WEEELABEX norm schrijft voor dat schermen groter dan 10 vierkante centimeter uit het toestel gehaald moeten worden, voordat het telefoon recycling proces voortgezet kan worden.
Elke telefoon moet dus apart uit elkaar gehaald worden. Wat er over blijft van de telefoon nadat de batterij en het scherm zijn verwijderd, is voor telefoon recycling.
Telefoon recycling en datavernietiging
Bij de meeste telefoons die we binnenkrijgen voor recycling hebben we opdracht gekregen de gevoelige data die erop staat te vernietigen. De beste manier om de data op een telefoon te vernietigen is door de hele telefoon te vernietigen. Omdat de geheugen chips in een telefoon erg klein zijn is een fijne shredder nodig.
Telefoon recyclen en hergebruik van een uitgediende smartphone
De allerbeste manier van recycling is geen recycling, maar het hergebruiken van de oude telefoon. Bij telefoons die we binnen krijgen, bekijken we of ze nog – als telefoon – eventueel bruikbaar zijn.
In de praktijk komt dat echter maar erg weinig voor, omdat heel vaak op een uitgediende telefoon nog een wachtwoord en/of Cloud account zit. De wachtwoorden kunnen we wel omzeilen met een hard-reset maar een Cloud-account maakt elke telefoon onbruikbaar. Wilt u meer weten of data vernietigen op telefoons? Lees hier dan meer over in de blog over datavernietiging voor telefoons.
Inleveren oude telefoons bij IT-Recycling
Heeft u nog een stapel oude mobiele telefoons liggen die niet meer gebruikt worden door uw medewerkers en u weet niet wat u er nog mee moet? Neem dan vandaag nog contact met ons op en wij zorgen ervoor dat de telefoons volledig worden recycled en alle gevoelige data wordt vernietigd.